Reviews

“Avonturen maak je zelf”: met je handen in de zij en door met je ogen te rollen! De fantasie en het inlevingsvermogen van Kato, Renke en Tuur – en hoera ook door een cijfer van een tent te verwarren –  zorgen er onvrijwillig voor dat ze hun veilige vakantiecamping verlaten en op stap gaan naar “het kasteel van den duivel”… op zoek naar hun ouders. De tocht naar en in het kasteel mondt uit in een waterval aan ‘avonturen’ waarbij opvalt dat de drie ‘helden’ zowel onverschrokken zijn als zorgzaam voor elkaar. Het tekent de drie ‘helden’ als kinderen van om en nabij acht jaar: benieuwd hoe kinderen van die leeftijd dit boek appreciëren?

Dé vraag is natuurlijk of ouders dit boek aan hun kinderen zullen voorlezen…net voor het slapengaan? Hoe dan ook…als opa voel ik wel aan dat er mama’s en papa’s zullen zijn die met overgave dit werk zullen voorlezen. Zeker omdat de ‘helden’ uiteindelijk met een helikopter naar de rust van de camping terugkeren… “Avonturen maak je zelf”: net zoals de kat van Schrödinger die steeds daar is waar je de blik op richt, maar dat heeft niets met de werkelijkheid te maken waar de poes zich bevindt…

Jaak

Dit boek is écht een leuk kinderboek. Er zit geen boodschap of opvoedkundig doel in, maar het is gewoon leuk en waarschijnlijk herkenbaar voor velen. De schrijfstijl is… uhh hoe kan ik het omschrijven? … schattig! Het is geschreven vanuit de kinderen die geen seconde beseffen dat zij nu zelf zoek zijn en er zelfs een hele zoektocht naar hen gaande is. Ze denken en doen zoals hele jonge kinderen doen en dat perspectief is goed doordacht. Een aanrader en ook leuk om zelf te lezen.

https://boekrecensiesblog.nl/avonturen-maak-je-zelf/

Heb voor het eerst sinds lange tijd (25 jaar) een boek uitgelezen en wat voor 1. Vond het leuk om op die manier een inkijk in jullie gezinsleven te krijgen. Vermoed dat de kinderkarakters toch het 1 en ander van jouw kinderen weg zullen hebben. Het las supervlot en was zelfs voor mij al een spannend boek

Lars

Op kerstavond had ik uw boek en heb ik al twee hoofdstukken gelezen (omdat ik mij niet kon inhouden). De eerste zin vond ik al geweldig, heel waarheidsgetrouw. Op kerstdag was hij al uit!! Ik vind uw boek echt top! Een beetje spannend, humor, heel vlot geschreven!! Ik ben fan!!! Als ge er nog ene zou schrijven, let me know!

Vicky
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close