Ik schreef een kinderboek

Het is gelukt! Mijn eerste fictie-publicatie is een feit. “Avonturen maak je zelf” is een avontuurlijk boek waarin 3 kinderen – rara, waar haalde ik m’n mosterd- van de ene gekke situatie in de andere vallen. Ik ben er erg fier op, ook al is het mijn eerste schrijfsel en weet ik dat er tal van dingen beter hadden kunnen uitgewerkt worden. Alle details hier (het boek is beschikbaar als paperback, hardcover en ebook).

Het is altijd een droom van me geweest om een eigen boek afgewerkt in de boekenkast te hebben staan. Alhoewel m’n C# boeken die itch al wat inlossen, ligt “Avonturen maak je zelf” veel dichter bij die droom. Ben ik nu tevreden? Neen, voor mij is dit het prille, spannende begin waarin ik stilletjesaan leer om schrijfprojecten af te leveren én te tonen. “Avonturen maak je zelf” was eigenlijk al bijna 3 jaar geleden klaar (nog voor corona, nog voor de C# boeken) maar steeds weer vond ik wel een “goede” reden – uitvlucht-  om het boek angstvallig in de “Actieve projecten”-folder te houden. Maar dan kreeg ik een nieuwe schouder (lang verhaal) en beleefde ik de laatste 2 maanden een soort personal lockdown…de ideale moment om wat losse eindjes af te werken.

Ik blog al sinds 2010 en heb er nooit een probleem mee gehad om m’n schrijfsels hier te plaatsen. Een boek uitbrengen daarentegen was een heel ander gevoel. Boeken zijn voor mij kleinoden die met zorg moeten behandeld worden. Ik ben altijd opgegroeid met veel respect voor boeken -oh wat gruw ik ervan als ik iemand de hoek van een pagina zie omplooien als bladwijzer, laat staan er met pen of potlood in noteert. Mijn hersenspinsels moeten hun plek in “het boek” verdienen, vond ik. Een blogstukje kan ik ten allen tijde aanpassen, verwijderen of uitbreiden. Een (papieren) boek daarentegen is onveranderlijk. Van zodra je lezer deze aanpakt kan je er niet meer van onderuit en zal “jouw verhaal” voortaan in de hoofden van iemand anders voortbestaan, zonder dat je daar nog invloed op heb.

De publicatie van de Zie Scherp boeken heeft me enerzijds technisch gesterkt, maar anderzijds ook mentaal:  boeken blijven heilig, maar ook ik mag ze gebruiken om m’n wilde fantasieën in te delen met zij die daar interesse in hebben. Ik heb dit verhaal geschreven voor m’n kinderen in de eerste plaats, maar als ook anderen er iets uithalen, dan is dat mooi meegenomen.

Veel leesplezier 🙂

PS Van plan het boek aan te schaffen? Geef me gerust een seintje voor een pak goedkopere versie (de marge dat print-on-demand uitgeverijen nemen is…pittig). En als je het boek fijn vindt, een eerlijke review achterlaten op de webwinkel en/of goodreads.com is altijd welgekome.

5 gedachten over “Ik schreef een kinderboek

 1. Wauw, proficiat Tim!
  En hopelijk alles oké met je schouder.

  Like

  1. Ja hoor. Een vers stuk titanium als schouder doet wonderen. Ok, het bereik is wat beperkt nu nog, maar iedere dag geraken we wat verder bij de kine 🙂 Nog enkele maanden en ik ben “als nieuw”.

   Geliked door 1 persoon

   1. 👌
    En een fijn eindejaar!

    Like

 2. Hoi Tim, gefeliciteerd met je nieuwe boek! Misschien ga ik deze ook wel lezen. De drie boeken (kleuren rood, groen en geel) over C# heb ik ook. Leuk en begrijpelijk te lezen.
  Je nieuwe book zal ook goed weg te lezen zijn den ik.
  //geef hier je groet 🙂
  Console.WriteLine(“Groeten, Martijn – Nederland”);

  Like

  1. Wat een fijne, onverwachte reactie 🙂 Hartelijk dank, Martijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close